Zpět na Mámův svět

 

Tunel ve vesnici Dolní Bečva


Vážení soudci, vážení senátoři, drazí poslanci a milovaná vládo,
dneska jsem se dočetl zprávu, která mi zase dokázala zkazit značnou část odpoledne. Popisoval vytunelování obce Dolní Bečva jejím šikovným starostou, který ručil falešnými potvrzeními zastupitelstva za směnky svojí firmy. Sám tento fakt je docela děsivý, ale co je nejhorší v článku se psalo o tom, že podle usnesení soudu v Opavě je vesnice poviná tyto záruky uhradit. Nikde se ovšem nepsalo, že by dotyčný šikula seděl ve vazbě.
Co to má znamenat? Kolik času uplynulo od chvíle, kdy jste opustili fakulty, že už jste zapoměli, že hlavním smyslem práva je dosažení spravedlnosti. Je možné, že vaše počínání je legální v rámci našeho tzv právního řádu, ale upozorňuji Vás, že potom tento řád není ani náhodou ani v nejmenší legitimní v mých očích. Jaký je význam a přínos nelegitimního řádu jste možná zapoměli také, ale legitimita je jednou z nejdůležitějších podmínek, kterou musí práv splňovat. Vaše právo se však k legitimitě tímto způsobem nemůže dopracovat nikdy. Nemám ani nejmenší pocit, že by vaše právo připívalo k mé právní jistotě. Vaše práce má pro mě stejnou cenu jako pozlacený televizor s prasklou obrazovkou a spáleným zesilovačem a příkonem 2 kW.
 
Pane předsedo senátu v Opavě už jste na sebe podal trestní oznámení za napomáhání trestnému činu. Těžko lze chápat Vaše rozhodnutí jako něco jiného.
Drazí poslanci jak to, že se vůbec ještě nechodíte kanálama. Doktor, kterému by umírali pacienti při fixaci nohy do sádryby se na ulici mohl ukázat jen  těžko.

Na závěr trochu optimističtěji. Pokud se na případu obce Dolní Bečva nic nezmění, chtěl bych upozornit všchny právnicky nevzdělané občany na nabídku výhodných směnek firmy FUCKTHELAW s.r.o., za jejíž závazky ručí svým osobním majetkem například: předseda vlády Václav Klaus, JUDr Kalvoda, Václav Benda, Zdeněk Kessler, celý senát vrchního soudu v Brně, poslanci Poslanecké sněmovny a prezident Václav Havel. O jejich solventnosti není pochyb a pokud nabudete směnek v dobré vůli nehrozí, že byste mohli o své peníze přijít ani v případě, že by se jmenovaní snažili své závazky zpochybnit. Směnky v celkové hodnotě 200 mil. Kč budou úročeny 15% a takto vytunelovaná částka bude použita na pro záchranu rozpočtu Dolní Bečvy. Pokud se podaří celý objem vyprodat budou uvedeny další série, soudců máme podle pana ministra dost.

Martin Krynický